Arsi Ruuskanen

Olen kotoisin Siilinjärveltä. Lukion suoritin Kuopion Klassillisessa lukiossa urheilulinjalla. Muutin kolme vuotta sitten armeijan käymistä varten Vuokattiin. Suoritin varusmiespalveluksen 2 vuotta sitten Kajaanin urheilukoulussa. Olen opiskellut kaksi vuotta liikuntateknologian koulutuspolulla Vuokatissa/Kajaanissa. Alana rakennus-ja yhdyskuntatekniikka(amk). Tällä hetkellä pidän väli vuotta opiskelusta. Minun kasvattajaseurani on Siilinjärven Hiihtoseura. Luonteeltani olen kilpailuhenkinen, tunnollinen, rauhallinen ja rento tyyppi. Aloitin maastohiihdon 10-vuotiaana. Ensimmäiset vuodet menivät talvet hiihtäen ja kesät pelaten pesäpalloa. Lajivalinnan tein 15-vuotiaana, jolloin mukaan tuli myös henkilökohtainen valmentaja Ville Maunuksela. Samalla aloitin tavoitteellisen harjoittelun kohti kansainvälisiä kisoja. 
Insta: @arsiruuskanen

Tuloksia

Kausi 2021-2022 oli erittäin onnistunut. Kehitystä tuli ja pääsin kauden tavoitteeseen. Onnistuttiin silloin kuin
pitikin ja kotiin tuomisina nuorten U-23 MM-kisoista maailmanmestaruus! Myös kauteen mahtui paljon muita hyviä kisoja, pääsin hiihtämään maailmancupia Rukalle, Tour De Ski:lle ja Faluniin. Parhaana 32.sija Falunin vapaan 15km. Aikuisten SM-kisoista sijat 4., 5., 6. Näillä suorituksilla irtosi A-Maajoukkue paikka. Muilta kausilta nuorten SM-mitaleja ja nuorten maajoukkue edustuksia. Kausi 2020-2021 nuorten SM 1. ja 3. ja 4. Nuorten MM-kisat 29.sija. 

Tavoitteet

Päätavoitteenani ovat vuoden 2026 ja 2030 olympialaiset. Ensi ja tulevien kausien tavoitteena on nostaa tasoa kohti kansainvälistä huippua ja päästä aikuisten MM-kisoihin edustamaan Suomea.